Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Jak założyć

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up Po co taki post ? Hosting na xaa.pl ? Na tym to możesz testować html jedynie bo ipb to może przetrwa 2 tygodnie !

Do skryptu ipb musi byc dobry hosting bo ma duże obciążenie a w szczególe takie jak mpc !

No dobra do rzeczy.

Potrzebny był Hosting , Domena i co najważniejsza licencja ip.board co kosztuje jakieś 600 zł no i pomysł na rozkręcenie forum

Opublikowano
proserwer.pl

polecam tam domene.pl koszt przelew 20zł kupujesz serwer pro/czy tam max ip uciągnie bez problemu .

05579026465146431726.png

Odpalę blanta z ranka, bo pierdole świat cały,

Jedno jest pewne, nigdy nie odbierze mi wiary.

Za bardzo wierze, stary, w siebie, jak egoista,

Bo wierzyłem raz w kogoś i ta wiara już prysła,

Moderatorzy to Kur*yy na tym forum ! JebaN* pacany lat 10 i daja tylko warny buhahha jeb*ć psy ! Możecie mi zrobić loda :)

Opublikowano

Jak byś chciał stronę postawić na ipb to musisz liczyć około 400 zł bo możesz licencję odkupić (radze przez allegro ,oszuści)hosting byle jaki tylko nie darmowy ;d i domena jak masz firmę twoi rodzice bierzesz na nich i rok masz za free ale tylko .pl

Chyba że chcesz robić duży projekt i wiesz że w ciągu kilku miesięcy będzie rozwinięta to już lepszy hosting :)

Opublikowano

http://home.pl/domeny

Tam masz koszty rejestracji domen

Domena --------- .pl ------ 9.90 zł ------- kwota bez vat

1355342072-U400623.jpg

mada faka zielak umyj se

Opublikowano

Rejestracja domeny jest teraz akurat za darmo a przedłużenie na rok to 25 zł

A hosting na home na początek masz 14 dni okresu próbnego a potem to 19,99 za mc 10 GB pojemności ;d

A i jak kupujesz wszystko na home to nawet dns nie musisz wpisywać do domeny ;)

Opublikowano

Powiem tak, pierw musisz obrać hosting testowy, najlepiej bez reklam czyli xaa.pl <-- serwer nawet mini by nie rozpierać swoich emocji zbyt mocno.

Jeżeli chodzi Ci o takie forum jak MPC to musisz mieć również zakupiony skrypt IP.Board, który kosztuje około 0,5 tys.

Następnie na danym hostingu musisz założyć database (bazę danych) by móc po wgraniu plików zainstalować skrypt.

Ostatnim krokiem jest testowanie skryptu, zabawa i dokładne zastanowienie się nad tym czy na pewno dasz radę i czy opłaca się to na dłuższą metę.

Opublikowano

Za rejestrację nie płacisz nic a potem około 50 zł

Potem to jakieś 4200 zł lub więcj do 5000 zł

Chyba tobie za zabranie komputera i oddanie jak będziesz starszym dzieckiem !!

Bo piszesz bezsensowne posty !

Opublikowano
Potem to jakieś 4200 zł lub więcj do 5000 zł

Nonsens...

Zależy od hostingu domen, płacisz adekwatnie do oferty. Płacisz inaczej za . pl i inaczej za . com czy . net.

Na pewno w ofercie masz wszystko idealnie opisane.

Opublikowano
Czyli 50zł/mc ahh myślałem że jakieś 10 czy coś

bo tu jest napisane .com.pl Domena ico_yes.gif dostępna 0.00 zł* / 6.90 zł

To zależy, nie które hostingi oferują domeny bezpłatne przez pierwszy rok, po którego upływie należy płacić ;)

Opublikowano

Czyli 50zł/mc ahh myślałem że jakieś 10 czy coś

bo tu jest napisane .com.pl Domena ico_yes.gif dostępna 0.00 zł* / 6.90 zł

Ale to jest rejestracja domeny :)

Polecam Ci sprawdzić na nazwa.pl bo jak masz firmę lub twoi rodzice to masz na rok za darmo :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...